Pages Navigation Menu

Pescuit la crap Cupa Primaverii Moara Vlasiei aprilie 2014

Pescuit la crap Cupa Primaverii Moara Vlasiei aprilie 2014

CUPA PRIMAVERII MOARA VLASIEI 2 -EDITIA A 8-A 

Organizator : CS Senior Crap ,cu sprijinul lui Victoras Petcu.

Locatie : Moara Vlasiei 2
Perioada : 3-6 aprilie 2014 (joi –duminica)
Echipe : 27 ( 26 de locuri libere, 1 loc fiind atribuit de catre organizator echipei Repciuc-Bontas-Bagiac, care au fost viciati de rezultat datorita unei greseli de arbitraj – tot la acest concurs urmand sa primeasca in cadru festiv si cupele cuvenite).
Taxa : 2000 lei / echipa 4 pescari cu drepturi depline.

ORGANIZARE :

Vor fi 3 sectoare valorice ! Fiecare echipa va pescui 21 de ore pe fiecare sector.

Clasamente pe mansa atat la cantitate cat si la calitate(cei mai mari 5 crapi). Clasamentul general se va face dupa regula propusa de Iulian Petre (Green Lake) si este expusa mai jos. Echipa cu cele mai putine puncte dupa 3 manse va fi desemnata castigatoarea concursului ! In caz de egalitate, primul criteriu de departajare va fi cantitatea mai mare de peste capturata. Daca egalitatea se mentine, al doilea criteriu de departajare aplicat va fi dat de captura cea mai mare.

Castiga cel care acumuleaza cel mai mic numar de puncte la calitate si cantitate pe toate mansele (adica se contabilizeaza 6 clasari ).

Punctaj :(si la calitate si la cantitate )

loc 1 =1 punct
loc 2 =2 puncte
loc 3 =3 puncte
loc 4=4 puncte
loc 5 =4,1 puncte
loc 6 =4,2 puncte
loc 7=4,3 puncte
loc 8=4,4 puncte
loc 9 =4,5 puncte

Exemplu= Mitranescu la prima mansa termina la cantitate pe locul 1 si calitate pe locul 8
face 1 +4,4 =5,4 puncte
………………………la a doua mansa termina pe locul 2 la cantitate si 9 la calitate
face 2 +4,5 =6,5 puncte
……………………..la ultima mansa termina pe locul 6 la cantitate si 3 la calitate
face 4,2+3= 7,2 puncte

La final adunam cele 3 manse 5,4+6,5 +7,2=19,1 puncte 

 

NOUTATE : TRAGERILE LA SORTI SE VOR DESFASURA ASTFEL :

A.PRIMA TRAGERE : se trage mai intai nr de ordine la tragerea la sorti, apoi standul de la A1 la A9, B1 la B9 sau C1 la C9.

B.A DOUA TRAGERE : dupa primele 20 de ore participantii vor schimba sectoarele,echipele clasate pe ultimul loc in fiecare sector extragand primele !Primele vor extrage echipele din sectorul C. Echipele care au pescuit in sectorul C, vor avea in urna bile cu standurile din sectorul A si B. Apoi, cei care au pescuit in sectorul B vor extrage din urna cu standurile din sectorul A si C (in functie de locurile ramase). Apoi , cei care au pescuit in sectorul A vor extrage din urna cu standuri din sectoarele B si C. (Atentie, anumite echipe vor fi obligate sa extraga dintr-un sector, altfel nu se poate desfasura extragerea ! – exista varianta sa ramana in urna si standuri din sectorul unde tocmai au pescuit !)

C. A TREIA TRAGERE : fiecare echipa a pescuit deja in 2 sectoare, deci va extrage din urna cu standurile sectorului unde nu au pescuit, de data asta in ordine inversa clasamentului general !

PROGRAM COMPETITIE :

1.Adunarea pe balta joi 3 aprilie la ora 11. La 11.30 tragerea la sorti.
2.Prima mansa va incepe la ora 14 si se va termina vineri, 4 aprilie la ora 11. La ora 12.30 tragerea la sorti pentru mansa a 2-a.
3. Mansa a 2-a va incepe vineri la ora 14 si se va termina sambata la ora 11. Sambata la ora 12.30 va fi tragerea la sorti ptr mansa a 3-a.
4.Mansa a 3-a va incepe sambata la ora 14 si se va termina duminica la ora 11, cand se termina si concursul.
5.Festivitatea de premiere duminica la ora 12.30.

Premii :

Loc 1 – 7.000 lei
Loc 2 – 4.000 lei
Loc 3 – 3.000 lei
Loc 4 –2.000 lei
Loc 5 –1.500 lei
Loc 6 –1.500 lei
Loc 7 –1.000 lei
Loc 8 –1.000 lei
Loc 9 –1.000 lei
Loc 10 – 1.000 lei

Captura concursului : 2.000 lei (cel mai mare peste prins in concurs, nu se scade din niciun clasament).

REGULAMENT :

1. 4 lansete / echipa, un singur carlig la fiecare .(ELIMINARE)
2. Este interzisa nada vie.(ELIMINARE)
3. Concurentii sunt obligati sa nu prezinte la cantar pesti morti. (se scad 30 de kg la prima abatere, apoi ELIMINARE)
4. Se pescuieste cu plumb, arc naditor sau feeder..
5. Concurentii trebuie sa manevreze cu grija crapii pe mal.(AVERTISMENT)
6. Numarul minim de saci pe care trebuie sa-l aiba o echipa este de 25. Sacii de pastrare trebuie sa fie model mare. Pestii se vor pastra cate unul in fiecare sac.
7. Sunt obligatorii monturile care sa permita eliberarea plumbului in caz de ruptura.
8. Concurentii sunt obligati sa anunte potentialii vizitatori ca nu au voie cu masina pe lac. Se pot primi vizite la stand pana la ora 17 si doar pe jos.(AVERTISMENT)
9. Concurentii au voie sa circule cu masina DOAR pe timpul zilei si asta doar cu viteza redusa si fara sa deranjeze concurentii.(AVERTISMENT)
10. Concurentii sunt obligati sa trateze competitia cu sportivitate, fara urlete, scandal, muzica sau alte manifestari huliganice.(AVERTISMENT)
11. Este interzisa folosirea oricarui tip de de sonar sau barca de nadit. (ELIMINARE)
12. Iluminatul de orice fel este permis, fara insa a deranja vecinii de pescuit.
13. Concurentii sunt obligati sa lase standul in perfecta stare de curatenie dupa fiecare mansa, fara chistoace de tigari , coji de seminte sau gunoaie imprastiate.
14. Toate activitatile legate de pescuit (nadit, lansat, drill) se desfasoara in zona standului, fara a deranja vecinii de pescuit.(AVERTISMENT)
15. Pe durata concursului echipele pot face o singura schimbare. Schimbarea trebuie anuntata arbitrilor de sector si consemnata in foaia de concurs.
16.Nadirea grea este permisa doar intre orele 8-9 si 15-17..(AVERTISMENT LA PRIMA ABATERE, APOI ELIMINARE)
17. Echipele sunt obligate sa cantareasca toti crapii prinsi, nu este voie sa retii pestele in sac decat pana la primul cantar oficial.(AVERTISMENT)
18.Sunt obligatorii momelile atasate pe firul de par.
19. La cumulul de 2 avertismente de orice fel, echipa in cauza va fi descalificata. Decizia o va lua organizatorul concursului.
20. Echipele vor pescui doar in interiorul zonelor delimitate de benzile de demarcare. (AVERTISMENT)

ARBITRAJ

A.Se fac 2 cantariri pe zi, dimineata incepand cu ora 7.00 pana la ora 11 si seara incepand cu ora 16.
B.La aceste cantariri un vecin de stand este OBLIGAT sa participle.
Exceptie face cazul cand un concurent a prins o captura mai mare de 15 kg Atunci se pot face si cantariri intre cantarele oficiale.Noaptea nu se fac cantariri. Pestii care sunt cantariti la un extra-cantar si nu au peste 15 kg vor fi bagati in sacul de pastrare pana la primul cantar oficial.
C. In caz de forta majora se pot face cantariri in orice moment.
D.Chiar si in timpul cantarelor oficiale, concurentii au dreptul sa acorde prioritate activitatiilor de pescuit in defavoarea cantaririi crapilor.
E.Arbitrii sunt obligati sa aplice regulamentul, sa SE AUTOSESIZEZE cand este cazul si sa noteze avertismentele in foaia de arbitraj.
In cazul in care apar neintelegeri intre doi concurenti vecini (referitoare la zona de pescuit) cel care ia decizia finala este arbitrul sef, care va hotari locul amplasarii markerului .
F.Contestatiile pot fi aduse la cunostiinta arbitrului principal DOAR in scris si in cel mult 1 ora de la consumarea faptei, asta in cazul in care arbitrul nu se autosesizeaza.. Orice contestatie ulterioara nu va mai fi luata in seama. La o contestatie scrisa se depune o garantie de 200 RON. In cazul in care contestatia se dovedeste indreptatita, echipa primeste garantia inapoi.
G. Concurentii sunt obligati sa scoata crapii din apa si sa-i puna in salteaua de cantarire. Dupa cantarire arbitrul va elibera crapul in apa.
H. Rezultatul oficial prezentat la festivitatea de premiere va putea fi contestat doar timp de 2 ore, orice contestatie ulterioara nefiind luata ulterior in seama.

ATENTIONARE

I.Inainte de inceperea concursului, arbitrii vor verifica prezenta saltelei de receptie model mare(pe pontoane se recomanda saltele cu schelet metalic care sa nu permita ranirea crapilor), a minciocului ecologic, a celor 30 saci mari obligatorii, a sprayului dezifectant precum si a monturilor care sa permita eliberarea rapida a crapului in caz de ruptura. Echipele care nu corespund vor incepe concursul mai tarziu, cand vor remedia situatia.
II.Se puncteaza crapul romanesc , crapul oglinda si ctenul indiferent de greutate.
III. Organizatorul isi rezerva dreptul de a elimina direct din concurs orice echipa care provoaca scandal sau aduce injurii sau jigniri echipei de arbitrii.

Taxa trebuie achitata pana pe data de 1 MARTIE 2014, iar ptr rezervarea locului se poate achita un avans minim de 800 lei in limita locurilor disponibile.
Avansul se poate achita la sediul CS Senior Crap, show-room Senzor Planet sau in contul clubului.

Contul clubului Senior Crap :

RO91BACX0000000578409000 UNICREDIT TIRIAC SUCURSALA PIATA ALBA IULIA

*premiile sunt valabile doar in cazul ocuparii celor 27 de locuri !!!! Altfel, vor scadea procentual.
** sectoarele se vor face cu 24 de ore inainte de inceputul concursului, in functie de rezultatele obtinute de pescari !
*** cei care achita avansul in cont sau cash sunt rugati sa ma anunte prin MP (mesaj privat) pe forumul Crapmania sau la mail vladutmateianu@yahoo.com

 

CUPA PRIMAVERII MOARA VLASIEI 2 -EDITIA A 8-A 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>