Pages Navigation Menu

MARATHON MTB BICAZ 2014

MARATHON MTB BICAZ 2014

Maratonul dintre ape

Salbatice, neconventionale si provocatoare, asa ar putea fi caracterizate traseele maratonului MTB Bicaz – Ed. IV, din 31 mai. Iar evenimentul ar putea fi numit cu usurinta Maratonul dintre ape, daca tinem seama de faptul ca Bicazul se afla la confluenta raurilor Bicaz si Bistrita. Peisajele pe care le ofera sunt unice, numerosi pasionati de MTB fiind atrasi anual pe aceste poteci de vis care iti pun la incercare limitele. Fie ca urci spre frumoasa vale a Tarcaului, fie ca mergi spre Cheile Bicazului prin Bicajel si Damuc, fie pe vechile drumuri ale plutasilor care se intorceau pe jos, peste munti, dupa ce vindeau bustenii, toate iti ofera experiente de neuitat.

Se porneste din zona barajului (portul vechi), pe un drum nepavat ce insoteste malul lacului de acumulare, prin padure. Drumul este suficient de larg, astfel incat copiii, insotiti de parinti, sa participe in siguranta, iar traseele Standard si Epic sunt suficient de atractive pentru participantii cu mai multa experienta, dornici de senzatii tari. Finish-ul este in zona Baicu, pe malul lacului, amenajata in scop turistic. De aici echipajele family (un parinte + un copil) vor fi transportate inapoi catre locul de start, cu un vaporas.

Vor fi 3 tipuri de trasee:

Framily (14 km)

Traseu destinat in principal curselor competitive pentru copiii sub 14 ani. Fiecare copil poate participa numai insotit de un adult, al carui timp nu conteaza la intocmirea clasamentului probei, fiind luat in considerare numai in clasamentul de activitate.  Copiii si insotitorii trebuie sa aiba cont Riders Club si sa se inscrie separat in eveniment. Oricine altcineva poate participa pe acest traseu numai la cursa de agrement. Traseul Family porneste din zona barajului (portul vechi), pe un drum nepavat si continua pe malul lacului de acumulare, prin padure. In satul Secu se desparte de traseul Standard. Se continua drumul pana la intrarea in Izvoru Alb si se ajunge in zona Baicu, unde este si finish-ul. De aici, echipajele Family vor fi aduse inapoi, la locul de start, cu un vaporas.

Standard (29 km)

Pe acest traseu sunt organizate curse pentru categoriile de varsta 14-19 ani, 20-29 de ani, 30-39 de ani, 40-49 de ani, peste 50 de ani (Masculin si Feminin). Traseul Standard urmeaza drumul asfaltat pe o distanta de 6 km, pana la baraj, dupa care se face stanga, spre Izvoru Alb, pe drumul comunal. La km 16.6, in satul Secu, traseul Standard se desparte de Epic si Family, urmand o urcare usoara, de aproximativ 2,5 km, apoi o portiune dificila de push bike, de cca 800 metri. Dupa punctul de alimentare se continua spre Cabana Falon, apoi spre drumul axial Durau – Izvorul Muntelui. Finish-ul este la Cabana Izvoru Muntelui.

Epic (49 km)

Pe acest traseu sunt organizate curse pentru categoriile de varsta 20-29 de ani, 30-39 de ani, 40-49 de ani, peste 50 de ani (Masculin si Feminin). Traseul Epic este acelasi pana in Secu, moment in care se desparte de tura Standard. Se merge pe acelasi traseu cu Family, pana la intersectia cu Baicu, aici ramificandu-se spre Izvoru Alb. Dupa intrarea in sat, la km 21.5, traseul urmeaza drumul spre Paraul Mare. Dupa mai multe intersectii cu drumuri de TAF se ajunge in sat, unde se vireaza la stanga. Urmeaza un traseu deosebit de frumos, cu urcare lina, dar lunga, de aproximativ 6 km. Se ajunge in punctul numit “Schit” unde este si un punct de alimentare. Se continua, pe Obcina Cerebucului, pana la intersectia cu drumul axial Durau – Izvoru Muntelui. Dupa 3,5 km se intra in padure si urmeaza acelasi traseu ca la tura scurta.

Inscrierile se inchid pe 28.05.2014, la ora 18:00*
Rezerva locul tau in eveniment cu pretul de astazi si plateste oricand, pana la inchiderea inscrierilor.

*Inscrierea in competitie este considerata validata (confirmata) doar dupa realizarea platii si confirmarea ei in sistem. Vei primi un e-mail de confirmare ce contine numarul tau de concurs doar dupa validarea completa a inscrierii.

Poti sa te inscrii si sa vezi cati oameni s-au inscris la urmatorul link: http://www.ridersclub.ro/ro/competitie-ciclism/marathon-mtb-bicaz#prettyPhoto

Preturi inscriere:

Intre 6 si 13 ani 14 ani si peste
Promotie! 27.02 – 13.04 35 Lei 35 Lei
14.04 – 28.05 35 Lei 50 Lei
Inscrieri in ziua ev. 35 Lei 100 Lei

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>