Pages Navigation Menu

Cateva sfaturi pentru a evita durerile de spate

Cateva sfaturi pentru a evita durerile de spate

Durerile de spate sunt o consecință a comportamentului de zi cu zi. Statul pe scaun sau în picioare ore întregi, o deficiență de vitamine și minerale în organism sau o altă problemă de sănătate, toate aceste cauze pot duce la apariția durerilor de spate. Din fericire, poți preveni ușor durerile resimțite în zona spatelui, dacă ții cont de sfaturile următoare.

Ridică-te des de pe scaun
Dacă ai un job care presupune să stai foarte mult timp pe scaun, la birou, este esențial să îți faci un obicei din a te ridica des și a-ți îndrepta spatele. Deoarece atunci când stai jos coloana are o poziție incorectă și stă curbată, durerile se vor instala mai devreme decât crezi. La fiecare jumătate de oră de stat pe scaun, este bine să te plimbi 5 minute prin birou sau pe hol, pentru a-i da coloanei timp să revină într-o poziție corectă și confortabilă.

Fă yoga

Considerată de mulți ca fiind o tehnică de fițe, yoga se poate dovedi a fi soluția perfectă pentru prevenirea și tratarea durerilor lombare. În timpul exercițiilor de yoga, mușchii se întind și se relaxează, coloana vertebrală se îndreaptă, iar tensiunile acumulate în corp dispar, ceea ce te ajută să te simți mult mai bine și să previi apariția durerilor. Întotdeauna este bine să consulți un expert, care îți poate recomanda cele mai bune exerciții pentru durerile de spate.

Consumă alimente bogate în calciu și vitamina D
Alimentele bogate în calciu și vitamina D hrănesc oasele și mușchii și previn apariția inflamațiilor în organism. Nu doar ele sunt benefice pentru prevenirea și ameliorarea durerilor lombare, ci și toate celelalte alimente bogate în nutrienți, cum ar fi legumele, fructele, lactatele, semințele și cerealele integrale. Așadar, controlează-ți alimentația și vei uita de durerile de spate.

Apelează la masaj
Masajele de relaxare elimină tensiunile musculare și ameliorează durerile de spate, prin urmare, fă-ți timp pentru un astfel de răsfăț personal. Spatele tău îți va mulțumi mai târziu.

Schimbă salteaua
Ți se întâmplă des să te trezești cu dureri de spate sau să-ți găsești cu greu o poziție confortabilă în pat? Ei bine, de vină poate fi salteaua veche sau de o calitate îndoielnică. Deși nu îți dai seama, spatele tău poate fi supus unei presiuni constante pe o saltea necorespunzătoare, iar în timp pot apărea nesuferitele dureri lombare care nu-ți mai dau pace. Investește într-o saltea bună, conformă cu constituția ta, și vei observa diferența.

Poartă tocuri și genți grele cât mai rar
Tocurile și gențile grele purtate pe umăr sau pe braț reprezintă un alt motiv pentru care te confrunți cu dureri de spate, din cauza presiunii exercitate asupra coloanei vertebrale. Apelează la aceste accesorii cât mai rar, doar dacă este cu adevărat necesar.

Fă sport
Sedentarismul nu aduce niciodată nimic bun, dimpotrivă, îți poate da niște dureri de spate incredibile. Indicat ar fi să faci sport în mod constant, fie că este vorba despre gimnastică, înot, alergări sau mers pe bicicletă. Uneori, chiar și plimbările prin parc sunt bune pentru a preveni durerile de spate

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>