Pages Navigation Menu

Beneficiile antrenamentului cu TRX

Beneficiile antrenamentului cu TRX

TRX SUSPENSION TRAINING, INOVATIE IN FITNESSUL ROMANESC

 

Originea TRX Suspension Training

 

Indiferent ca se aflau pe uscat, pe puntea unui vas sau la bordul unui submarin Randy Hetrik, fondatorul Fitness Anywhere, si colegii lui din trupele Navy SEAL aveau nevoie sa fie in cea mai buna forma fizica. Aflandu-se aproape tot timpul in misiune ei nu aveau acces la echipamenetele de fitness traditionale si astfel, treptat, TRX Suspension Training a devenit solutia ideala.

Primul TRX a avut la baza doua corzi de parasuta cusute cu ustensilele aflate la dispozitie in trusa de reparat barcile pneumatice. In saptamanile si lunile ce au urmat Randy Hetrik si colegii sai au dezvoltat un nou set de exercitii bazate pe utilizarea masei corporale proprii, exercitii special concepute pentru aceast nou instrument de antrenament. Astfel , din acel moment Hetrik si colegii sai au pus bazele unei noi abordari originale ale antrenamentului functional ce ne este cunoscut azi sub denumirea de: Suspension Training.

 

trx army

Mai mult decat un program de fitness, TRX-ul a devenit un fenomen care se indreapta spre apogeu. Principiul simplu de desfasurare al exercitiilor- prin utilizarea greutatii propriului corp impotriva gravitatiei- dimensiunile reduse si greutatea scazuta ale benzilor- ce permit ca echipamentul sa fie lesne transportat si utilizat aproape oriunde, fac din Suspension Training un sport extrem de prietenos, mai ales ca poate fi adaptat tuturor nivelurilor de pregatire fizica ale practicantilor: de la sportivi de performanta, pana la cei proaspat initiati intr-ale sportului, ori cei aflati in proces de recuperare medicala.

 

trx train

 

TRX Suspension Training este alegerea ideala si completa in materie de programe de fitness, beneficiile sale sunt nenumarate si dintre acestea putem aminti:

– accesibilitatea; cu aceste doua benzi poti avea parte de o sesiune de antrenament in orice moment al zilei si in orice loc: acasa, la sala, in parc, in camera de hotel (cand pleci in concediu) etc.

– pe intreg parcursul unui astfel de antrenament, musculatura CORE-ului ( abdomen, oblici, lombari, fesieri) se afla in permanenta contractie, pentru a se putea mentine corpul drept – pozitie de baza in programul de pregatire cu aceste benzi.

– posibilitatea de a-ti antrena toate grupele musculare fara investitii exorbitante in aparatura diversificata si masiva.

– forta, flexibilitatea, coordonarea, mobilitatea si stabilitatea corpului vor fi mult imbunatatite, daca se practica antrenamente constante.

– TRX poate fi modalitatea prin care iti poti atinge obiectivele sportive, indiferent de cat de sus au fost acestea trasate.

Desi oricine poate practica exercitii avand la indemana cele doua “benzi minune”, nu oricine stie cum sa faca antrenamentul eficient; de aceea, se recomanda ca programul de TRX Suspension Training sa se desfasoare sub atenta supraveghere a unui antrenor, cel putin pentru sendintele de inceput, astfel incat practicantul sa fie initiat in ceea ce priveste utilizarea corecta a echipamentului, exercitiile sa fie atent gandite si concepute pentru nivelul sau si, in plus, sa existe o opinie avizata asupra acuratetei executiilor.

 

trx conclusion

Ca si concluzie avantajele TRX-ului sunt :

  • Ofera rezistenta musculara rapida, prin activarea musculaturii profunde
  • Creste mobilitatea, flexibilitatea, echilibrul, supletea in miscari
  • Antreneaza intregul corp si dezvolta forta musculara
  • Este un antrenament cardio excelent
  • Nu necesita mult spatiu
  • Costuri de achizitie mici (aprox. 250 de lei)
  • Imbunatateste flexibilitatea, echilibrul si mobilitate

2 Comentarii

  1. Foarte bun acest program TRX, recomand!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>